Фудбалски клубови од нашата земја и странство пристигнуваат на зимски припреми

Подготовките во Охрид веќе ги започнаа амбициозните второлигаши Струга Трим Лум и Лабуништа, а допрва ќе доаѓаат останатите македонски клубови и најдобрата женска репрезентација.
За жал поради студеното време и големата количина на снег која заврна во Охрид и околината екипите кои беа први најавени го откажаа доаѓањето. Но сепак…

Од граѓаните за најмалите и најмилите-вредна донација од ЈП „Билјанини извори“ за градинката „Билјана“

Најавените хуманитарни активности од јавното претпријатие „Билјанини извори“ продолжуваат. Овој пат донација во вредност од 60.000 денари за најмладите охриѓанчиња. Донацијата, што се состои од телевизор, ДВД, печатач, теписони, детска литература–книги, сликовници, боенки, едукативни и гумени играчки, реквизити за спорт, денес, од страна на директорката на јавното претпријатие, Гордана…

Донација на храна за социјалните семејства во Охрид

Активностите на ЈП Билјанини Извори по повод новогодинешните и божиќните празници а во насока на поддршка на ранливите категории на граѓани продолжи денес со донацијата со храна за социјалните семејства. Оваа активност се реализира со поддршка на пекара Феникс, Жито Леб и слаткарница Палма за што искрено им благодариме.