Извлечени групите за Турнирот во баскет 3×3

Почитувани,

Денес во просториите на ЈП Билјанини Извори се одржа ждрепка за престојниот турнир во баскет 3×3. На ждрепката беа поканети претставници на сите 12 екипи пријавени на турнирот. Екипите се поделени во две групи од по 6 екипи и ќе играат по принцип секој со секого. Понатаму во елиминациска фаза одат првите четири екипи од двете групи.
Група А
1. Жито леб
2. Охрид Холидејс
3. ЈП Ох. Комуналец
4. Фаворити
5. Тераса Аквариус
6. НОА
Група Б
1. Кентерс
2. МТинтернационал
3. Ликвид
4. Општина
5. Леарница
6. Дента Медика

Натпреварите започнуваат оваа недела ( 07. 10 ) во 18 часот така што ги покануваме сите љубители на кошарката и спортот да ни се придружат и заедно да ги проследиме интересните натпревари во баскет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *