Натпреварите стартуваа на меѓународниот турнир во фудбал

Започна првиот меѓународен турнир во фудбал “Охридски Бисери” за генерации 2008/2008 и 2010. На турнирот учествуваат десет екипи од Охрид, Р. Хрватска и Р. Црна Гора. Натпреварите се играат на градскиот стадион “Билјанини Извори” и ќе траат до утре 19 октомври кога се закажани финалните натпревари по генерации.