ЈП Билјанини Извори дел од првиот приватен бизнис клуб во МКД

ЈП Билјанини Извори согласно стратегијата и визијата на менаџментот оваа година направи многу исчекори во насока на запознавање и комуникација со локалните и националните компании од Македонија. Размената на искуства во менаџирањето, комуникацијата со јавните претпријатија, понудата за користењето на нашата спортска инфраструктура за синдикални игри и тим билдинг активности на мултинационалните компании, финансискиот бенефит се само дел од причините за проактивниот однос на ЈП Билјанини Извори во соработката со многуте правни субјекти и групации.
Како резултат на тоа ЈП Билјанини Извори стана дел од првиот приватен бизнис клуб во Македонија, Бизнис.еу.мк со повеќе од 400 компании членки и повеќе од 10000 уникатни посети дневно на нејзиниот веб портал.
ЈП Билјанини Извори на ваков проактивен начин верува дека преку понудата на нејзините услуги и соработката со компаниите во иднина се повеќе и повеќе компании ќе се одлучуваат да бидат гости во Охрид и на таков начин да ги користат и другите ресурси во туризмот, угостителството на задоволство на сите нас.

http://www.biznis.eu.mk/jp-biljaniniizvori

ФФМ со поддршка на УЕФА ќе изгради нови трибини на стадионот во Охрид

Фудбалската федерација на Македонија со поддршка од УЕФА и програмата за развој, официјално доби дозвола за започнување на активности за реконструкција и изградба на трибини на два стадиони во државата – стадионот „Чаир“ во Скопје и стадионот „Билјанини Извори“ во Охрид.

Средствата се одобрени по претходно поднесена апликација и идејни проекти за двата стадиони од страна на Фудбалската федерација на Македонија. Овие активности се дел од проектот на ФФМ за подобрување на фудбалската инфраструктура во општините во Македонија.

Договорот за реконструкција и изградба на трибини на стадионот „Чаир“ во Скопје и стадионот „Билјанини Извори“ во Охрид ги регулира меѓусебните односи при изведување на работите меѓу ФФМ, општините и УЕФА.

-Во име на Фудбалската федерација на Македонија сакам да порачам дека заедно со општините и УЕФА продолжуваме со заедничкото градење подобра иднина на македонскиот фудбал. Ова се крупни проекти од исклучително значење, но и дополнителен импулс за локалната самоуправа, се со цел да осигураме убава иднина за нашиот фудбал. Се обидуваме да помогнеме секаде и на секаков начин, искрено се надевам дека тоа ќе го направиме според договореното и согласно нашите и принципите на УЕФА. Наша единствена цел со ваквиот тип на проекти е да овозможиме услови какви што заслужуваат тимовите, гледачите и репрезентацијата, изјави в.д. претседателот на ФФМ, Мухамед Сејдини.

Отчетност пред јавноста на директорката Гордана Јованоска

Како што е редот, при домаќинското и отчетно работење, посебно кога извршувате јавна функција, денес по повод едногодишното раководење на новиот тим на ЈП “Билјанини Извори” предводен од директорката Гордана Јованоска на прес конференција пред целата јавност беа изнесени сите факти, податоци и активности кои се постигнати и реализирани во изминатата година.
Продолжуваме напред !