ЈП „Билјанини Извори“ со донација за Ковид одделението во Охрид

ЈП „Билјанини Извори“ во пресрет на Божик со донација за Ковид одделението во Охрид
ЈП „Билјанини Извори“ од Охрид денеска ја продолжи традицијата на донирање во пресрет на Божикните празници.
Директорката на ЈП „Билјанини Извори“ Гордана Јованоска, со желба за побрзо надминување на Ковид – 19 пандемијата и брзо оздравување на пациентите болни од корона вирусот му ја предаде донација на директорот на Општа болница – Охрид д-р Горан Балев наменета за Ковид одделението во рамките на болницата.
Донацијата се состои од 200 пакети средства за дезинфекција на подови,100 литри течен сапун, 200 пакети – вода за пиење, 160 ролни – бришачи за раце и поголема количина на овошје ( банани и мандарини) наменети за лицата кои се лекуваат во Ковид одделението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *