Еколошка акција за чистење на каналот “Студенчишта”

Денес, ЈП “Билјанини Извори” заедно со Клуб за подводни дејности Охрид организираше еколошка акција за чистење на подводен отпад кај каналот “Студенчишта”. Им изразуваме голема благодарост на нуркачите на клубот и целиот клуб за поддршката и посветеноста кон нивното континуирано делување кон заштитата на езерските води. Ние како јавно претпријатие кое стопанисува со каналот “Студенчишта” и во иднина ќе продолжиме со акции и поддршка на активности во насока на заштита на езерските води и флората и фауната на езерото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *