Турнир во баскет 3×3

7 – МО НОЕМВРИСКИ ТУРНИР ВО БАСКЕТ 3 X 3

ЈП Билјанини Извори – Охрид, по повод чествувањето на 7 – ми Ноември, како ден на ослободувањето на град Охрид, од оваа година започнува една нова традиција, организирање на турнир во баскет “ 3 x 3 “.

Турнирот ќе биде одлична можност за сите вљубеници во најпопуларниот спорт на планетата со повеќе од 250 милиони играчи ширум светот, да им даде можнос на сите „ баскетволџии“ од Охрид, Струга и пошироко, да покажат што научиле од илјадниците партии баскет.

Сите заинтересирани треба да состават своја екипа 3+1 ( играч ) да пополнат апликација за учество и да уплатат котизација во висина од 3000 денари по екипа, на жиро с-ка 530000200889310 Охридска Банка АД Охрид.

Екипата која учествува на овој турнир, ние како претпријатие и овозможуваме поставување на бесплатна реклама ( името на спонзорот под кое настапувате ), – банер 3м. x 2м. во Спортската сала за време на одигрувањето на овој турнир.

Турнирот во баскет “ 3 x 3 “ ќе се игра во Октомври, секој викенд ( сабота и недела), а финалето е предвидено за 7 – ми Ноември.

Натпреварите ќе започнуваат во 19.00 часот. Ќе се игра во систем по групи, а потоа ќе следи вкрстување и нокаут рунда. Учесниците на турнирот ќе бидат потврдени во наредните денови.

Пријавувањето на екипите и подигнувањето на апликација може да се врши на нашата официјална страна biljaniniizvori.mk или facebook : ЈП Билјанини Извори – Охрид од 18.09 – 28.09.2018 година.

За најуспешните три екипи обезбедени се вредни парични награди од страна на главниот покровител на настанот Општина Охрид, организаторот на турнирот ЈП Билјанини Извори и собраните с-ва од котизација.

Ова е дефинитивно настан кој не смее да се пропушти !

Се гледаме на “ 3 x 3” во Спортската сала Билјанини Извори!

 

 

Донација на ЈП Билјанини Извори за руралните школи

Почитувани,
Денеска во просториите на ЈП Билјанини Извори се одржа средба помеѓу директорката на ЈП Билјанини Извори г-ѓа Гордана Јованоска и директорите на основните школи Св. “Наум Охридски” од Пештани, ОУ “Ванчо Николески” од Лескоец и проф. по физ. образование од ОУ “Кочо Рацин”. ЈП Билјанини Извори согледувајќи ја потребата за спортски реквизити на основните училишта од руралните средини на територија на Општина Охрид донираше 40 фудбалски топки за потребите на активите по физичко образование се со цел да се помогне на образовниот процес а во насока на поддршката на правилниот начин на развој кај децата. ЈП Билјанини Извори во рамките на своите можности и во иднина ќе се насочи кон поддршката на образовните институции пред се поради нашите деца и нивниот правилен психофизички развој.

КК Работнички на подготовки во Охрид

Почитувани,

ЈП Билјанини Извори деновиве е домаќин на повеќекратниот кошаркарски шампион на Македонија К.К. Работнички. Седумдневните подготовки во Охрид тренерот на клубот Марин Докузоски максимално ја искористува спортска сала Билјанини Извори, атлетска патека и фитнес центарот Фит Форм за што подобро да се спремат за претстојната натпреварувачка сезона. Подобрувајќи ги во континуитет условите за тренирање и натпреварување на спортските екипи во соработка со спортските охридски клубови убедени сме дека ќе придонесат за уште поголем интерес кон изборот Охрид и СРЦ Билјанини Извори да постане прв избор за подготовки и натпреварување на многуте национални и интернационални спортски тимови.