Привршуваат подготовките за старт на изградбата на новата трибина

ЈП Билјанини Извори ја известуваат јавноста посебно граѓаните кои ги користат нашите услуги дека во тек се подготвителните активности за старт на изградбата на новата трибина на Градскиот стадион “Билјанини Извори”. Трибината согласно договорот и согласно проектот усвоен од ФФМ ќе се гради од спротивната страна на сегашната монтажна трибина на место каде досега се наоѓаа отворените асфалтни кошаркарски терени. Поради новонастанатата ситуација ги известуваме и им сугерираме на сите кошаркарски вљубеници кои до сега ги користеа споменатите терени да имаат разбирање и понатамошните кошаркарски активности да ги продолжат на мултифункционалното игралиште во непосредна близина.
ЈП Билјанини Извори дополнително ги известуваат сите активни корисници на нашите услуги на отворените терени посебно детските фудбалски школи да внимаваат на движењето за време на извршувањњето на градежните активности поврзани си изградбата на новата трибина.
Инаку трибината ќе биде изградена по највисоки светски стандарди со капацитет од 1480 седишта. Реализацијата на проектот е во соработка помеѓу Општина Охрид и Фудбалската федерација на Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *