Нова цена за паркинг во Премиум зона

Почитувани,

На ден 20.10. 2020 година до јавното претпријатие “Билјанини Извори” пристигна барање од Здружението на угостители “Охридски еснаф” со број 03 802/1. Во Барањето здружението сугерираше промена на тарифата за паркинг која се однесува на централното градско подрачје поради моменталната ситуација со Ковид – 19 и последиците и загубите…

Спортската сала “Билјанини Извори” повторно домаќин на женската кошарка

Од вчера на неколкудневни подготовки во Охрид се наоѓа женската кошаркарска сениорска репрезентација на Република Северна Македонија.
Охрид и Спортската Сала “Билјанини Извори” ќе се база на репрезентативките до 8 ноември кога репрезентацијата заминува за Летонија на квалификациски турнир.

Видео надзор на пловните објекти

 По многуте барања од сопствениците на пловни објекти пред се поради обезбедување на поголема сигурност за нивнните пловни објекти ЈП “Билјанини Извори” од денес во функција го стави поставениот систем за видео надзор. Истиот се постави каде што се усидрени пловните објекти, како што можете да видите на приложените…