СОБРАНИТЕ СРЕДСТВА ОД ХУМАНИТАРНИТЕ ПАРКИНЗИ ДОНИРАНИ НА ЦЕНТАРОТ ЗА АУТИЗАМ „ВО МОЈОТ СВЕТ”

Финансиските средства кои беа собрани во рамки на проектот „Хуманитарни паркинзи“ реализиран од страна на ЈП „Билјанини Извори“ и Општина Охрид, денеска беа донирани на Центарот за поддршка и третман на лица со аутистичен спектар и атипичен развој „Во мојот свет“, кој функционира во охридската Општа болница.Се работи за износ од 62.420 денари и истиот бил наплатен од двете хуманитарни паркинг места на улица „Кеј Македонија“, со кој претпријатието располагаше во период од 20.07.2022 до 31.12.2022 година. Одлуката за доделување на средствата ја донесе Управниот одбор на ЈП „Билјанини Извори“, на состанок одржан на 29.03.2023 година. Проектот „Хуманитарни паркинзи“ започна да се реализира минатото лето на иницијатива на градоначалникот, Кирил Пецаков и е дел од заложбите на ЈП „Билјанини Извори“ за општествена одговорност и поддршка на здруженијата на граѓани.Од претпријатието упатија благодарност до граѓаните што ги користеа хуманитарните паркинзи со порака и апел да продолжат да ги користат црвените паркинг места и да даваат помош онаму каде што е најпотребна.Од ЈП „Билјанини Извори“ најавуваат дека наскоро ќе обележат уште еден хуманитарен паркинг кој ќе биде лоциран на улица „Партизанска“ во близина на зградата на Македонски пошти, за што јавноста ќе биде навремено информирана.

Активности на градскиот стадион

Почитувани,ЈП “Билјанини Извори” ја известува јавноста, посебно фудбалската, дека од четврток 23 март до 31 март градскиот стадион “Билјанини Извори” (фудбалскиот терен) ќе биде затворен за користење. Месец март вообичаено е месец кога се вршат активности поврзани со фудбалскиот терен, а се со цел, подобрување на условите за тренирање и натпревари на фудбалските тимови. Вработените во одделението градски стадион од четврток ќе започнат со реализација на предвидените активности и тоа аерификација, ѓубрење и садење на трева. ЈП “Билјанини Извори” им се заблагодарува на сите за разбирањето и соработката, посебно на фудбалските школи и тимови. 

Зимски фудбалски припреми

Стартот на зимските фудбалски припреми за нас како домаќини повеќе од одличен. 😉😉😉😉Дел од македонските тимови веќе ги завршија припремите дел заедно со гостите од Косово, Србија, Албанија се тука или доаѓаат во наредните денови. 💪💪💪ЈП “Билјанини Извори” на сите тимови им посакува успешни зимски припреми и многу успех во пролетниот дел на фудбалската сезона. 👍⚽️👍⚽️👍⚽️#ЈПБилјаниниИзвори#СРЦБилјаниниИзвори#ОпштинаОхрид#Фудбал#СпортскиТуризам#Спорт