Спортски ден

Почитувани,

ЈП Билјанини Извори за активните вработени во Општина Охрид и Јавните претпријатија организира Спортски ден во петок од 10 до 14 часот. Спортското дружење и поттикнувањето за практикување на спорт и рекреација кај вработените секогаш позитивно делуваат во насока на подобрувањето на комуникацијата, тимската работа, мотивацијата и продуктивноста а со тоа и целокупната работна атмосфера во самите претпријатија и општините. Водејќи се со таа цел ние како претпријатие ги покануваме сите вработени и мажи и жени од јавните претпријатија од Охрид и општината Охрид да се приклучат и да бидат дел од ова несекојдневно дружење.Учесниците ќе се натпреваруваат во неколку спортови и тоа мал фудбал, пинг понг, баскет и тенис.
Спортскиот ден ќе се одржи во Спортско рекреативниот центар “Билјанини Извори” при што за потребите на спортовите ќе се користат неколку спортски објекти од затворен и отворен карактер.
ЈП Билјанини Извори за првопласираните три екипи во сите категории има обезбедено награди и тоа пехари, медаљи и признанија.

Ф4 ракометен турнир во младинска категорија

Викендов кој доаѓа во Спортската сала „Билјанини Извори“ ќе се одржи завршниот турнир во Младинската ракометна лига на кој учествува ќе земат најдобрите четири екипи од регуларниот дел во сезоната.

Довербата за организација од Ракометната федерација на Македонија (РФМ) ја доби Ракометниот клуб Охрид, кој на големо се подготува за собирот на најдобрите екипи во младинска конкуренција.

Полуфиналната програма ќе ја отворат екипите на Струга и Металург кои ќе се сретнат во 17 часот, а ќе ја затворат домаќинот Охрид и КЛ7 со дуелот во 19 часот. Мечот за трето место ќе се одигра в недела во 15 часот и 30 минути, додека финалето е закажано за 17 часот и 30 минути.

Распоред:

Сабота:

17ч. Струга – Металург

19ч. Охрид – КЛ7

Недела:

15:30ч Меч за трето место

17:30ч Финале

ЈП Билјанини Извори со поддршка за најмладите спортисти

Почитувани,

ЈП Билјанини Извори во месец јануари распиша јавен конкурс за поддршка на млади и талентирани спортисти во индивидуалните спортови на територија на Општина Охрид. Согласно тоа а врз основа на документите кои беа приложени од страна на апликантите како критериуми утврдени за учество на јавниот конкурс ЈП Билјанини Извори ја известува јавноста дека ги прифати сите предложени млади и талентирани спортисти кои аплицираа на јавниот конкурс и со тоа им се овозможува бесплатно користење на спортската инфраструктура што ја стопанисува претпријатието а се однесува на спортот кој го претставуваат.
Марко Пејчиновски (пливање), Стојан Стојановски, Ана Стојановска, Павел Стефковски, Ива Кецкарова, Мина Петреска, Матеја Билбилоска и Јована Кецкарова (тенис) се младите и талентирани спортисти кои аплицираа и на кои ќе им се овозможи бесплатно користење на градски базен и тениски терени.
ЈП Билјанини Извори и во иднина ќе биде иницијатор и подржувач на сите активности кои ќе бидат во насока на поддршка на младите и талентирани спортисти на територија на Општина Охрид