Ф4 ракометен турнир во младинска категорија

Викендов кој доаѓа во Спортската сала „Билјанини Извори“ ќе се одржи завршниот турнир во Младинската ракометна лига на кој учествува ќе земат најдобрите четири екипи од регуларниот дел во сезоната.

Довербата за организација од Ракометната федерација на Македонија (РФМ) ја доби Ракометниот клуб Охрид, кој на големо се подготува за собирот на најдобрите екипи во младинска конкуренција.

Полуфиналната програма ќе ја отворат екипите на Струга и Металург кои ќе се сретнат во 17 часот, а ќе ја затворат домаќинот Охрид и КЛ7 со дуелот во 19 часот. Мечот за трето место ќе се одигра в недела во 15 часот и 30 минути, додека финалето е закажано за 17 часот и 30 минути.

Распоред:

Сабота:

17ч. Струга – Металург

19ч. Охрид – КЛ7

Недела:

15:30ч Меч за трето место

17:30ч Финале

ЈП Билјанини Извори со поддршка за најмладите спортисти

Почитувани,

ЈП Билјанини Извори во месец јануари распиша јавен конкурс за поддршка на млади и талентирани спортисти во индивидуалните спортови на територија на Општина Охрид. Согласно тоа а врз основа на документите кои беа приложени од страна на апликантите како критериуми утврдени за учество на јавниот конкурс ЈП Билјанини Извори ја известува јавноста дека ги прифати сите предложени млади и талентирани спортисти кои аплицираа на јавниот конкурс и со тоа им се овозможува бесплатно користење на спортската инфраструктура што ја стопанисува претпријатието а се однесува на спортот кој го претставуваат.
Марко Пејчиновски (пливање), Стојан Стојановски, Ана Стојановска, Павел Стефковски, Ива Кецкарова, Мина Петреска, Матеја Билбилоска и Јована Кецкарова (тенис) се младите и талентирани спортисти кои аплицираа и на кои ќе им се овозможи бесплатно користење на градски базен и тениски терени.
ЈП Билјанини Извори и во иднина ќе биде иницијатор и подржувач на сите активности кои ќе бидат во насока на поддршка на младите и талентирани спортисти на територија на Општина Охрид

Бизнис лига во мал фудбал

Почитувани,
ЈП Билјанини Извори Ви ја најавува втората по ред Бизнис лига во мал фудбал која ќе се организира од 02. 03.2019 до 21. 04. 2019 година. Позитивните впечатоци и дружење кое го имавме за време на првото издание не мотивираат да продолжиме и веќе традиционално овој период да ја организираме Бизнис лигата во мал фудбал.Потребите на активните вработени во компаниите, институциите и организациите за популарно наречениот тим билдинг се големи така што ние заедно со учесниците убедени сме дека ќе успееме за еден чекор да ја подобриме комуникацијата, мотивацијата и продуктивноста кај самите учесници/вработени а со тоа и целокупната работна атмосфера во самите правни субјекти.Сите заинтересирани треба да состават своја екипа вкупно 10 играчи ( сите вработени во претпријатието ), да достават список на играчи ( име, презиме, бр. на л.карта, заверен со печат и потпис од организацијата ) и да уплатат котизација во висина од 30000 денари по екипа, на жиро с-ка 530000200889310 Охридска Банка АД Охрид, назнака : Бизнис лига во мал фудбал.Пријавувањето на екипите и подигнувањето на апликација може да се врши на нашата официјална страна biljaniniizvori.mk или facebook : ЈП БилјаниниИзвори – Охрид од 11.02.2019 – 25.02.2019 год.Бројот на екипите е ограничен, а повеќе информации околу пријавувањето и самата лига сите заинтересирани ќе можат да добијат на следниот контакт телефонот 078 261-164 (Владо)
За првопласираните ЈП Билјанини Извори ќе им додели бесплатни ваучери за користење на спортската сала и бесплатно рекламирање во истата. За сите учесници ќе им биде овозможено поставување на рекламно пано во спортската сала за време на траењето на лигата.