За Божиќ бесплатни паркинзи

Почитувани,

ЈП “Билјанини Извори” ја известува јавноста дека ден 07. 01. 2023 (сабота) јавниот градски паркинг со кој стопанисува јавното претпријатие ќе е бесплатен за сите нејзини корисници. ЈП “Билјанини Извори” се приклучува во одбележувањето и славењето на христовото раѓање и во таа насока ја донесе оваа одлука. ЈП “Билјанини Извори” им го честита празникот на сите православни верници и им посакува многу здравје и бериќет.

За многу години,  “Христос се роди”.

post

Реконструирано северното фудбалско игралиште

ЈП “Билјанини Извори” со поддршка на Општина Охрид продолжува со планираните активности во насока на подобрување на условите на спортската инфраструктура со која стопанисува. Денес во присуство на Кирил Пецаков – Градоначалник на Општина Охрид се стави во функција реконструираното северно фудбалско игралиште со природна трева кое долги години беше запоставено и надвор од секаква употреба на фудбалските школи и клубови. Во изминатиот период на истото се направија градежно-санациони активности, нивелација на игралиштето, аерификација, засадување на трева, дополнително заградување на игралиштето и поставување на систем за наводнување. ЈП “Билјанини Извори” согласно планот и програмата за работа на претпријатието за 2022 година ја реализира и ова предвидена активности веруваме на задоволство на сите фудбалски школи и клубови. Ставањето во функција на северното фудбалско игралиште претставува чекор напред кон комплетно уредување на тој простор со кој стопанисува јавното претпријатие.

#ЈПБилјаниниИзвори#ОпштинаОхрид#Фудбал#СпортскаИнфраструктура